Stagiaire bio-dynamische landbouw

Op ons landgoed BuitenLeeft bevind zich, onze stadstuinderij. Ons Landgoed is prachtig gelegen in het recreatiegebied Buytenhout, midden in Randstad tussen Delft, Den Haag, Pijnacker en Nootdorp.

Ons landgoed is totaal 2,3 ha groot. Hier vind je de stadstuinderij, als een zelfoogsttuin gebaseerd op het CSA gedachtegoed. Tevens een geneeskrachtig kruidentuin die reeds is aangelegd met veel aandacht. Als mede een kindertuin waarin wij kinderen op een speelse manier bewust maken van eerlijke landbouw en gezond eten. Tenslotte een compostplek en een bloementuin die inmiddels haar derde jaar achter de rug heeft dankzij een stagiair van de Biodynamische landbouw deeltijd opleiding. Ten aller tijde verbouwen we op eerlijke wijze, dus zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest, omdat we onze aarde graag vruchtbaar willen houden in de toekomst.

Wat wij belangrijk vinden is dat jij bij ons de mogelijkheid krijgt om je te ontwikkelen. De ervaringen van de afgelopen 5 jaar met betrekking tot het opzetten van onze tuin en hoe je dat precies aanpakt delen wij graag met jou. Inhoudelijk, als het gaat over het vak tuinieren, ontwikkelen wij ons ook nog steeds. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw “kijk op de natuur” in samenhang met eerlijke landbouw. Onze ervaring is dat “hoe meer mensen zich inzetten voor het beter leren kennen van de natuur, hoe groter de kans is dat onze bodem gezond en vruchtbaar zal zijn.

Spreekt dit je aan? Dan maken wij graag een afspraak met je. Daarin kijken we samen of er een click is en of een en ander past bij jouw persoonlijke leerdoelen en onze doelstellingen en missie.

Email naar info@buitenleeft.nl of bel Margriet Knospe 06-52689039